Jämfört med heltidsjobben på museum är det som doktorand enklare att göra plats för annat skrivande. I vintras recenserade jag den nya familjeutställningen Tillsammans genom tiden på Historiska museet, och nu i fredags blev jag klar med en recension av utställningen Korsvägar: Sverige – Ukraina genom 1000 år på Armémuseum. Två utställningar med kort tillkomstprocess, men som i övrigt skiljer sig rejält åt från varandra.

Tillsammans genom tiden: den medeltida handelsbodens varor.

Lagom till det stundande jullovet öppnar Historiska museet i Stockholm en ny barnutställning där klipp ur SVTs jättesatsning Historien om Sverige kombineras med interaktiva stationer och några få väl valda originalföremål. Tillsammans genom tiden är konsekvent genomförd och blir ett fint komplement till de omkringliggande utställningarna. Läs hela recensionen.


Korsvägar: Det latinska exemplaret av Pylyp Orlyks konstitution från 1710, utlånat från Riksarkivet.

Utställningen Korsvägar: Sverige – Ukraina genom 1000 år på Armémuseum är i hetluften efter en stökig tillkomstprocess. Men hur är den färdiga utställningen? Aron Ambrosiani möts av målmedvetet valda, glest presenterade episoder ur Sveriges och Ukrainas historia. Och en uppsättning PR-fotografier från Försvarsmakten. Läs hela recensionen.

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *