Första året på Nordiska museet har passerat och snart är det dags för några månaders föräldraledighet. Tänkte bara lägga upp länkar till två digitala projekt jag varit inblandad i: den interaktiva kartan Tidskikaren och nyöppnade utställningen Med smak av humle – odla och brygg.

Tidskikaren är en interaktiv karta över hur landskapet kring Julita gård förändrats i takt med nya jordbruksmetoder och demografiska förändringar. Ängar och hagar har bytts mot åker och skog. Läs mer om tekniken bakom Tidskikaren.

Med smak av humle – odla och brygg är en utställning om humlens roll i ölbryggning och om svensk humleodling. Jag har hjälpt till att ta fram intervjufilmer, en timelapsefilm över humle som växer och ordnat en digital insamling av hemmabryggares öletiketter. Läs mer om de digitala inslagen i utställningen.